AND_RLM8383BX_E01

VITICULTURA

Tenim la sort d’estar envoltats d’uns paratges bellíssims i ho sabem. El que també sabem, és que un bon vi comença a la vinya i per poder elaborar bons vins i mantenir els nostres paisatges ens vam decantar, des del bon inici, per l’agricultura ecològica, en la que estem certificats amb el segell d’Ecocert, però no contents amb això i com que volem estar segurs, per a nosaltres mateixos, que tenim el màxim respecte a la terra, fem servir, cada vegada més, les tècniques i les directrius que ens dóna la biodinàmica

 

VINYES

Les vinyes estan repartides en 12 terrasses que es treballen de manera manual o amb l’ajuda de petita maquinària i procurem fer servir només productes naturals. Els ceps estan plantats en espatllera, és a dir, que tenen una estructura de fils d’acer que les aguanta, i es cobreixen amb una malla per protegir-los de les calamarsades i dels animals.

La verema, com els altres processos, és manual i es fa en caixetes de 10 kg per evitar que el raïm s’aixafi i es faci malbé.

 

VARIETATS

Les varietats de raïm estan escollides per la seva capacitat d’adaptació als climes freds i la qualitat dels vins que donen.

–       El Riesling és una varietat blanca, d’origen alemany, amb la que s’obtenen vins gustosos, aromàtics, amb molts de matisos i una acidesa natural molt característica.

–       La Cornalin és una varietat negra d’origen suís, molt ben adaptada a les nostres terrasses i que és la base del Torb.

–       El Merlot i el Syrah són dues varietats negres que es fan servir arreu del món i que, segons sigui el clima, fred o càlid, produeixen vins diferents però de gran qualitat.

Aquí, al Celler Borda Sabaté, que ens agrada treballar a la recerca de l’excel·lència, no deixem de fer proves i experiments amb altres varietats per mirar quina adaptació tenen al terreny i al clima i quins són els vins resultants, sempre pensant en el futur i en quines innovacions podem introduir sense perdre el segell d’autenticitat característic dels nostres vins.