AND_RLM8636BX_E01

EL PRINCIPAT D’ANDORRA

És, amb una superfície de 468 km2 i al voltant de 70.000 habitants, aquest petit país que hi ha als Pirineus, entre França i Espanya. És un coprincipat parlamentari, essent els seus coprínceps el President de la República Francesa i l’Arquebisbe de la Seu d’Urgell.

Es divideix en set parròquies, de les que Sant Julià de Lòria és la de més al sud i la de clima més mediterrani i fa de frontera amb Espanya.

L’idioma oficial és el català, però son molt utilitzats el castellà i el francès, juntament amb l’anglès que es fa servir , sobretot, en àmbits comercials i financers.

Andorra nevada govern

Les ocupacions tradicionals, abans de l’entrada del turisme, eren l’agricultura, sobretot de tabac, i la ramaderia, majoritàriament bovina. A dia d’avui, encara es poden trobar molts bons exemples. Les vaques  són un símbol del país, tal i com es reflexa en l’escut nacional.

Tot i que hi ha antecedents de viticultura que es remunten al S.X, actualment, només es troben petites extensions que s’hi dediquen, tot i que hi ha molts esforços per recuperar-la.